Marle

Nemlendirici Uygularken Yapılan Hatalar

03-05-2024 15:41
Nemlendirici Uygularken Yapılan Hatalar

Nemlendirici, sağlıklı ve ışıltılı bir cilt için hayati önem taşır. Nemlendirme, sadece cilt kuruluğu ile mücadele etmez, aynı zamanda erken yaşlanma belirtilerini geciktirmeye, akne ve diğer cilt rahatsızlıklarını iyileştirmeye de yardımcı olur. Ancak, nemlendiriciden maksimum fayda sağlayabilmek için doğru ürün seçimi kadar uygulaması da oldukça önemlidir.

İşte nemlendirici uygularken en sık yapılan hatalar ve bunları nasıl düzelteceğinize dair ipuçları:


Hata 1: Cildinizi Temizlemeden Nemlendirici Uygulamak

Kirli bir cilde nemlendirici uygulamak, gözeneklerinizin tıkanmasına, sivilce oluşumuna ve nemlendiricinin tam olarak etki etmemesine neden olabilir. Çözüm basit: Her zaman temiz cilde nemlendirici uygulayın. Yumuşak bir temizleyici ile yüzünüzü yıkayıp kurulayın. Makyaj kalıntıları varsa, bir makyaj temizleyici veya misel su kullanabilirsiniz.


Hata 2: Nemlendiriciyi Kuru Cilde Uygulamak


Nemlendiriciler cildiniz ıslakken en iyi şekilde çalışır. Bunun nedeni, nemlendiricinin hapsedilmesine yardımcı olarak daha derin nüfuz etmesini ve daha uzun süre nemli kalmasını sağlamasıdır. Banyo veya duştan sonra veya yüzünüzü yıkadıktan hemen sonra nemlendirici uygulayın.


Hata 3: Yeterli Nemlendirici Kullanmamak


Çok az ürün kullanmak, cildinizin kurumasına ve tüm gün nemsiz kalmasına sebep olur. Cildinize, özellikle de kuru bölgelere yeterince nemlendirici uyguladığınızdan emin olun. Genel bir kural olarak, bezelye büyüklüğünde bir miktar yüzünüz için yeterli olmalıdır.


Hata 4: Aşırı Nemlendirici Kullanmak


Aşırı nemlendirici kullanmak, gözeneklerinizin tıkanmasına, sivilce oluşuma yol açabilir ve cildinizi yağlı bir hale getirebilir. Ürünü çok kalın bir tabaka halinde uygulamaktansa ince bir tabaka halinde uygulayın ve cildinize emmesi için birkaç dakika bekleyin. Gerekirse, başka bir ince tabaka uygulayabilirsiniz.


Hata 5: Nemlendiriciyi Çok Sert Sürmek


Cildinize nemlendiriciyi ovalamak veya sertçe sürmek hassasiyete ve hatta tahrişe yol açabilir. Bunun yerine, nemlendiriciyi nazik, dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulayın. Bu, ürünün emilimine yardımcı olur ve kan dolaşımını iyileştirir.


Hata 6: Yalnızca Yüzünüze Nemlendirici Uygulamak


Nemlendiriciler yüzünüze harika faydalar sağlasa da, vücudunuzun diğer bölgelerine nemlendirme aşamasını atlamamak gerekir. Boynunuz, dekolteniz ve elleriniz de yaşlanma belirtilerine karşı hassastır. Vücudunuzun tamamını düzenli olarak nemlendirmeyi alışkanlık haline getirin.


Hata 7: Yağlı Cilde Sahip Olduğu İçin Nemlendirici Kullanmamak


Yağlı cilde sahip kişiler genellikle nemlendiricilerin yağ üretimini artırabileceğini düşünür. Aslında, cildinizi nemlendirmemek tam tersi bir etki yaratır ve cildinizin daha da fazla yağ üretmesine yol açar. Yağlı ciltler için hafif, jel bazlı veya su bazlı nemlendirici formülleri tercih edin.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.